Oplossingen voor de levensmiddelenindustrie

Hygiëne, economisch rendement, bedrijfszekerheid, in vrijwel geen enkele andere branche zijn deze drie factoren zo nauw verweven met klimaatcondities en vochtigheid, als in de levensmiddelenindustrie.

 

  • Ongecontroleerde vochtigheid veroorzaakt te hoge uitvalwaarden bij levensmiddelen
  • Condensproblemen bij het goederentransport tussen verschillende temperatuurzones, bijv. koelmagazijn en laad-/loszone
  • Hygiëneproblemen bij de verwerking of verslechterde producteigenschappen
  • Hygiëne- en condensproblemen door reinigingswerkzaamheden, stoomstraalwerkzaamheden, kratwasinstallaties of bij de flessenreiniging
  • Kwaliteitsproblemen bij de opslag en het drooghouden bijv. klontering van kruiden of poeders
  • Hygiëne- en condensproblemen in slachtzones, bijvoorbeeld bij het delen van karkassen, uitbenen en in vlamwasinstallaties
  • Corrosie en hogere onderhoudsbehoefte bij machines en gebouwen
  • Snellere beschadiging van bouwconstructies en hogere stookkosten door verlaagde isolatiewaarden van het gebouw

 

Niet in de laatste plaats vragen gewijzigde productieprocessen of complexe logistieke processen bij de opslag en het transport om een, aan de actuele eisen aangepast vochtigheidsmanagement.

 

Gewijzigde eisen aan bestaande installaties.

 

Onomstreden is dat een te hoge luchtvochtigheid de meest uiteenlopende problemen kan veroorzaken bij grondstoffen en verwerkingsprocessen. De controle van de luchtvochtigheid is daarom de doorslaggevende factor bij het waarborgen van een optimaal ruimteklimaat en hygiënische omstandigheden. Onomstreden is daarbij bovendien, dat vooral in de levensmiddelenindustrie elk bedrijf z'n specifieke werkprocessen, installaties en ruimten heeft. Aanbod "van de plank" helpen u hier niet verder en uitgebreide verbouwingen van bestaande HVAC-systemen zijn niet in de laatste plaats uit economische overwegingen volledig uitgesloten.

 

Toepassingsvoorbeelden voor de levensmiddelenindustrie:

 

  • 360°- alles uit één hand
  • Best-Practice-industrie-service
  • Ontvochtiging in de Vleesverwerkende industrie
  • Vochtregeling in de kaasmakerij
  • Diepvriestunnels en diepvriesmagazijnen
  • Opslagtenten / tenthallen
  • Opslag en met droge lucht: ontvochtigen in plaats van verwarmen
  • Luchtontvochting bij de productie van zoetwaren
  • Luchtontvochtiging in de wijnkelder