Bevochtiging

Te droge lucht blijkt vaak de oorzaak te zijn van symptomen als: een droge huid, hoofdpijn, gebarsten lippen, lusteloosheid en vooral bij dragers van contactlenzen, droge en geïrriteerde ogen.
 
Buiten deze lichamelijke klachten kan te droge lucht ook schade veroorzaken aan houten meubels, piano’s en schilderijen. In computerruimtes en telefooncentrales kan het leiden tot elektrostatische ladingen.
 
Luchtbevochtigers van CSrental zijn koudwaterverdampers. Deze bevochtigers verhogen de luchtvochtigheid door natuurlijke verdamping van water. Deze bevochtigers zijn ideaal voor thuis, op kantoor of de werkplek waar de luchtvochtigheid maximaal 85% mag zijn.
 

Inzetmogelijkheden voor de luchtbevochtiger:

  • drukkerijen
  • computerruimtes
  • musea/archieven
  • telefooncentrales
  • bibliotheken
  • conferentieruimtes
  • logistieke centra
  • inpakmachines
 
Berekening van de bevochtigingscapaciteit
Voor een nauwkeurige berekening van de bevochtigingscapaciteit, vooral bij grote ruimte-inhoud of gecompliceerde klimatologische milieuomstandigheden, kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs. We analyseren naar wens op locatie de individuele behoefte, bepalen de specifieke apparaat behoeftes en werken een maatwerkprojectoplossing uit.

Hieronder vindt u meer informatie over de werking van luchtbevochtigers:
 
Adiabatische luchtbevochtigers –ook wel koudwaterverdampers genoemd – werken volgens het verdampingsprincipe. Kalkaanslag, condensatie en/of overbevochtiging kunnen hierbij niet ontstaan. Bij dit type luchtbevochtiger wordt het water via een circulatiepomp naar de filter gestuurd, deze wordt dan gelijkmatig gesproeid en doorweekt. De binnenkomende lucht wordt door de ventilator en door de natte filter gestuurd en vervolgens tochtvrij uitgeblazen. Een ingebouwde hygrostaat regelt de gewenste luchtvochtigheid.
 
Ultrasone luchtbevochtigers werken met trillingen en hebben een ingebouwd waterreservoir. Door middel van de trillingen (die niet hoorbaar of voelbaar zijn) wordt het water omgezet in nevel. Deze nevel wordt vervolgens met behulp van een stille ventilator verspreid De ultrasone luchtbevochtigers meten voortdurend de actuele luchtvochtigheid met behulp van een ingebouwde hygrostaat en waarborgt op deze manier een stabiel niveau van luchtvochtigheid.
 
Stoombevochtigers koken het water waardoor er stoom ontstaat.  Deze stoom verhoogt de luchtvochtigheid. Filters zijn uit hygiënische overwegingen niet nodig bij een stoombevochtiger, dit maakt het een onderhoudsarm apparaat. U kunt met behulp van een stoombevochtiger de luchtvochtigheid – in middelgrote tot grote ruimtes – op een veilige, snelle en een gecontroleerde manier verhogen.