Archieven & musea

Voor musea, verzamelingen, bibliotheken of archieven geldt: Ruimteklimaat en luchtkwaliteit zijn de meest belangrijke factoren voor het behouden van uw museumstukken.
 
Te droge verwarmingslucht kan kostbare goederen net zo beschadigen als een vochtig en zwoel zomerklimaat. Vooral in de zomer heerst er in Europa vaak een relatieve luchtvochtigheid van maximaal 95%. De ideale groeiomstandigheden voor schimmels ontstaan echter al vanaf 70% luchtvochtigheid, vooral daar waar het stoffig is. Want laten we eerlijk zijn, hoe schoon kunt u uw magazijn, archief of bibliotheek werkelijk houden? Microscopisch schoon? Daar komt nog bij, dat een universeel optimaal klimaat voor alle verzamelingen niet bestaat, omdat de concrete materiaalsamenstelling van de betreffende verzameling altijd doorslaggevend is.
 
U kunt onze machines en meetapparaten voor klimaatbeheersing naar behoefte huren
Luchtbevochtigers zorgen voor een aangenaam klimaat voor uw gasten en goederen bij droge condities. De luchtbevochtigers van CSrental helpen u - vooral in de wintermaanden - uw waardevolle goederen te beschermen tegen te droge lucht. Tentoonstellingsbezoekers weten een aangename ruimteluchtvochtigheid ook te waarderen. Mobiele luchtbevochtigers zoals de B250 of de B500 met radiosensor zijn flexibel om op verschillende locaties te gebruiken en beschermen waardevolle kunstvoorwerpen en inventaris door een betrouwbare bevochtiging en filtering van de ruimtelucht. In klimaatkasten zorgen onze luchtbevochtigers voor constant goede opslagcondities.
 
Luchtreiniging houdt micro-organismen uit de buurt

De geurneutralisator AirgoPro werk met actieve zuurstof. Hij zuigt de ruimtelucht aan, zorgt door ionisatie voor een oxiderende afbraak van micro-organismen, zoals bacteriën, virussen en schimmels en geeft de gereinigde lucht weer af in de ruimte. Zo zorgt u er na een professionele basisreiniging voor dat uw museum of archief ook daadwerkelijk schoon blijft.
 
Airconditioners voor ideale ruimtetemperatuur
Niet te warm, omdat warme lucht vocht bindt en niet te koud, omdat anders condenswater kan ontstaan. Een ruimtetemperatuur van 20° tot 24° en een luchtvochtigheid van 25 tot 50% is bijvoorbeeld ideaal voor de opslag van papieren. Dit bereikt u in de zomer met airconditioners en in de winter, in onverwarmde ruimtes, bereikt u dit met verwarmingsapparaten. Ideaal zijn apparaten met geïntegreerde thermostaat, die vanzelf in- en uitschakelen, als de gewenste ruimtetemperatuur is bereikt.
 
Luchtontvochtigers houden uw papier droog
Mobiele luchtontvochtigers, of in grote ruimtes en magazijnen ook professionele bouwdrogers, zorgen voor een constante luchtvochtigheid van 25 tot 50%. De luchtontvochtigers van CSrental hebben ook een vochtsensor, die feedback geeft m.b.t. de actuele ruimteluchtvochtigheid. Is de gewenste waarde bereikt, dan schakelt de luchtontvochtiger automatisch aan of uit.
 
Heeft u slechts een tijdelijke expositie? Huren is dan vaak voordeliger!
Is de duur van uw tentoonstelling beperkt en loont het kopen van machines en meetapparaten voor het beschermen van uw museumstukken niet? Geen probleem! Voor tijdelijke tentoonstellingen zijn er onze voordelige verhuuroplossingen. Luchtbevochtigers, geurneutralisatoren, luchtreinigingssystemen, verwarmingsapparaten en veel andere machines. Bij CSrental vindt u exact wat u zoekt, tegen een gunstige prijs!