Strijd tegen luchtvochtigheid
 
Luchtontvochtiging bij opslag van defensiematerieel en militaire uitrusting
De eisen bij de opslag van helikopters, voertuigen, uniformen en munitie voor defensie zijn hetzelfde als in vele andere taken van de industrie, waar onze oplossingen met succes worden toegepast. Hierbij is het belangrijk luchtvochtigheid te bestrijden, zodat schimmel, uitval van elektronica, chemische reacties en corrosie worden voorkomen. Hiervoor vinden militaire planners in ons productprogramma krachtige ontvochtigers.
 
Bij defensie zijn er talrijke scenario's waarbij een krachtige en constant regelbaar luchtontvochtigingssysteem noodzakelijk is. Onze ervaring uit de automobielindustrie en chemische industrie, evenals de logistieke branche kwalificeren ons voor het leveren van oplossingen op basis van deze eisen. Zo moeten militaire voertuigen, vliegtuigen, helikopters en defensiematerieel, zoals pantserwagens, luchtafweergeschut of rookwerpers worden beschermd tegen vochtigheid zodat ze altijd inzetbaar zijn. Dit geldt voor de opslag in depots, evenals tijdens zee-, lucht- of landtransport in inzetgebieden.
 
Luchtontvochtiging in het munitiemagazijn garandeert inzetbaarheid
Bovendien kan in ondergrondse magazijnen opgeslagen munitie onder invloed van vochtigheid chemisch reageren en onbruikbaar worden of slecht werken tijdens de inzet. Een zeer gevaarlijk scenario. Een andere uitdaging is luchtontvochtiging tijdens de inzet in het veld evenals klimaatbeheersing in munitiemagazijnen of materieel met mobiele techniek.
 
Stationaire en mobiele oplossingspakketten voor luchtontvochtiging
Bij CSrental vindt u verschillende oplossingen voor militaire inzet. De stationaire adsorptiedrogers uit de TTR-serie ontvochtigen bijvoorbeeld grote hallen voor voertuigen evenals hangaars en materieeldepots. Bovendien kunnen ze buiten de munitiemagazijnen worden opgesteld en deze ontvochtigen met van buiten toegevoerde lucht. Met de seriematig geïntegreerde warmteterugwinning en het elektronische energiemanagement, behoren ze bij de meest voordelige in hun soort. De condensdrogers uit de TTK-serie zijn er in verschillende capaciteitsklassen en zijn ook geschikt voor militaire inzet bij luchtontvochtiging van opslagruimten en sanitaire zones. Moet de lucht niet alleen droog maar ook warm zijn, dan zijn de elektrisch verwarmingsapparaten en verwarmingsaggregaten zeer geschikt. Het robuuste verwarmingsapparaat TEH 200 met een hoog vermogen, trotseert zelfs de meest ongunstige omgevingscondities en is speciaal ontwikkeld voor de ambulante behoefte bij scenario's voor het verwarmen van grote oppervlakken of bij corrosiepreventie.
 
Onze service: Advies voor planners bij defensie
De militaire branche heeft haar specifieke bijzonderheden, net als elk inzetgebied, elke transportroute of elk munitiemagazijn. Laat u zich door de vakmensen van onze Industrie-services adviseren. Ze ondersteunen uw planning met capaciteitsberekeningen, met concepten voor klimaatbeheersing en aanbevelingen voor de apparaat keuze.
 
Tijdelijke behoefte? Huurapparaten voor elke eis!
Huur bijvoorbeeld:
  • ontvochtigingsaggregaten als adsorptiedrogers of industriële drogers
  • verwarmingsapparaten, zoals elektrische kachels en olieverwarmingsapparaten
  • airconditioners, luchtbevochtigers, luchtreinigingsapparaten en geurbestrijders
  • ventilatoren, ook met Ex-bescherming, of windmachines
  • warmtebeeldcamera’s
Toepassingsvoorbeelden voor defensietechniek:
  • in tenthallen, condenswater gericht voorkomen
  • in opslag met droge lucht, ontvochtigen in plaats van verwarmen