Klimaatbeheersing en vochtigheidsregeling

Omgevingscondities op basis van materiaaleisen, hoge luchtvochtigheid, permanent bedrijfstechnische installaties in machineruimten of pompstations van waterleidingbedrijven en silo's, zijn vaak onderhevig aan extreme omstandigheden.
 
Binnen bereidingsprocessen is water een zeer waardevol goed, buiten deze processen kan het echter zeer schadelijk zijn. Een te hoge luchtvochtigheid kan namelijk talrijke problemen veroorzaken, zoals:
  • corrosie, condens- en schimmelvorming
  • het heeft een nadelige invloed op de waterkwaliteit
  • grotere onderhoudsbehoefte bij machines en gebouwen
  • schade aan de bouwconstructies
  • hogere energiekosten
In schoonwatertanks of andere ruimtes met open wateroppervlakken, kan condenswater niet alleen de dragende bouwconstructies beschadigen, maar ook een voedingsbodem vormen voor bacteriegroei. In machineruimtes of pompstations, kunnen zwetende waterleidingen zorgen voor condensvorming en aanzienlijke corrosieschade aan de technische installaties.
Een optimale vochtigheidsregeling in drinkwaterbereidingsinstallaties, bronkoppen of schoonwatertanks, verhindert niet alleen condensatie, corrosie of schimmelvorming en beschermt niet alleen elektronische inrichtingen. Het waarborgt ook de naleving van de hygiënische voorschriften en helpt bij het verlagen van de bedrijf- en onderhoudskosten.
 
Onze experts kunnen u effectief helpen bij het realiseren en handhaven van optimale ruimteklimaatomstandigheden, vooral bij het regelen van de luchtvochtigheid in technische installaties voor water- en distributiebereiding.
 
Koudemiddel drogers en adsorptie ontvochtigers kunt u terug vinden in ons assortiment, in elke capaciteitsklasse en talrijke uitvoeringen voor gebruik in omgevingen met hoge of lage temperaturen, voor combinatie met warmteterugwinning of luchtverwarming en daarnaast voor gebruik in Ex-beveiligde zones.