Luchtontvochtiging in de kunststofindustrie

 

Opgesloten condens, klontvorming en waterafdrukken
Bij de productie van kunststofonderdelen zijn er branchespecifieke problemen door te hoge luchtvochtigheid en zweetwater. Materiaalveranderingen, klontvorming van het granulaat, corrosie bij de spuitgietmatrijzen en waterafdrukken op het oppervlak, moeten door een systeem voor luchtontvochtiging worden verhinderd. Onze industrie-service in de kunststofbranche stelt oplossingen samen voor het gehele productieproces.

 
Luchtvochtigheid en het condens wat hierbij ontstaat, vooral bij de verwerkingsprocessen met koeling, kunnen de meest uiteenlopende storingen in de productieprocessen en productkwaliteit veroorzaken. Duidelijke problemen zijn waterafdrukken die bij het gieten ontstaan, omdat condenswater aanwezig is op de wanden van het spuitgietgereedschap. Bij de benodigde koelkasttemperaturen kan dit alleen worden voorkomen door zeer droge lucht. Minder duidelijk, maar net zo problematisch zijn kwaliteitsveranderingen van het kunststof, als het granulaat al voor de verwerking is vervuild met vocht. Bovendien kan geklonterd granulaat, dat niet strooibaar meer is, slecht worden getransporteerd.
 
Advies en ontwerp voor de kunststofproductie
De kunststofbranche heeft voor het totale productieproces van de levering van het granulaat via de transportroute tot in de spuitgietgereedschappen en de koelprocessen een betrouwbare luchtontvochtiging nodig. CSrental is een ervaren verhuurder van apparaten voor procesklimaatbeheersing en ruimteluchtconditionering. We hebben ervaring met complexe oplossingen in verschillende branches. De vaklieden van onze industrie-services adviseren u graag bij het ontwerp van luchtontvochtiging bij de kunststofproductie.
 
Luchtontvochtiging van de transportroute tot in de spuitgietmatrijs
Voor de branchespecifieke taken in de kunststofindustrie zijn de meest uiteenlopende luchtontvochtigers en andere apparaten in alle capaciteitsklassen beschikbaar bij CSrental:
  • Om een constante droging van het kunststofgranulaat op alle transportroutes te waarborgen, maken we gebruik van mobiele of stationaire adsorptiedrogers uit de TTR-serie.
  • Gereedschapsmagazijnen worden bijvoorbeeld met een mobiele luchtontvochtiger uit de TKK-serie droog gehouden. Zo is het metaal tegen corrosie beschermd en wordt het tijdrovende invetten voor het opslaan overbodig.
  • Met nauwkeurig regelbare adsorptieluchtontvochtigers wordt de ruimtelucht in het spuitgietgedeelte droog gehouden. Door de zo aanzienlijk verlaagde dauwpunten, kan de machine bij minder dan 5 graden worden gebruikt, zonder dat zweetwater afdrukken achterlaat.
  • Met verwarmingscentrales en ventilatoren worden de temperatuur van luchtstromingen geregeld.
 
Economisch bedrijf door intelligente technologie
Voor procesklimaatbeheersing en luchtontvochtiging in de kunststofindustrie bieden de apparaten met een hoge capaciteit uit de TTK-serie en adsorptieluchtontvochtigers uit de TTR-serie overtuigende voordelen. Alle apparaatklassen zijn beschikbaar voor elk eisenprofiel. De kunststofindustrie kan het gehele systeem uit één hand betrekken. Bovendien zijn ze ontworpen voor een zeer economisch bedrijf en beschikken ze deels over vele economische kenmerken.
 
Toepassingsvoorbeelden voor de kunststofindustrie:
  • procesklimaatbeheersing bij productie en verpakking
  • luchtontvochtiging bij het afvullen en verpakken
  • luchtontvochtiging in de opslag- en verzendingszone
  • droging van hygroscopisch bulkgoed
  • droging van silo’s na reiniging
  • droging van perslucht