Luchtontvochtigers in de staalindustrie

 

Professionele systemen voor druppelafscheiding, tot het drooghouden in het staalmagazijn

In de staalindustrie zijn er talrijke processen, waarbij vloeistoffen moeten worden afgescheiden en vocht moet worden afgevoerd. Het start bij de productie, waarbij door een druppelafscheiding chemische verliezen en emissies worden verminderd. Bovendien beschermt een gerichte ontvochtiging de installaties en belangrijke onderdelen tegen schadelijke corrosie. Ook bij de opslag van de staalproducten moet een bepaalde luchtvochtigheid worden aangehouden, zodat corrosie en oxidatie de producten niet kunnen aantasten. Voor een afgestemde droging binnen alle sectoren van de staalindustrie biedt CSrental de ideale oplossingen in huuruitvoeringen.

 

Tijdens de productie in de staalindustrie is het aanhouden van een lage luchtvochtigheid enorm belangrijk als het gaat om de vermindering van chemische verliezen en emissies en een optimale opslag van de producten. Een voorbeeld is het bedrijf van een beitsinstallatie, waarbij chemicaliën worden toegepast, waarmee staal wordt behandeld. Al bij de productie van staalproducten mogen bepaalde luchtvochtigheidswaarden niet worden overschreden, zodat het proces niet in gevaar wordt gebracht en de deels gevoelige machines zijn beschermd tegen de schadelijke vochtigheid.

 

De beste opslagcondities

Een lage luchtvochtigheid is ook bij de opslag van staalproducten absoluut noodzakelijk. Anders dreigt op de koude oppervlakken, waar zich vocht afzet, oxidatie en corrosie, die de producten aantasten of zelfs onbruikbaar maken. De corrosie van staal begint al bij een relatieve luchtvochtigheid van meer dan 50 procent. Ligt de relatieve luchtvochtigheid boven 50 procent, is de oxidatiesnelheid tot 2000 keer hoger dan bij een betreffende lagere relatieve luchtvochtigheid. Hierbij geldt enerzijds het gebruik van water in de buurt van opslagruimten te vermijden en anderzijds voor een actieve en vooral effectieve luchtontvochtiging te zorgen. Zo krijgt u niet alleen een hoge kwaliteit van de metaalproducten, ook het afkeurpercentage neemt af.

 

Gevoelige apparatuur en machines beschermen

Naast de opslag van staalproducten moet ook de overige apparatuur, zoals compressoren, turbines en gasturbinefilters tegen vocht en dus tegen corrosie worden beschermd. Deze kunnen door verkeerde vochtwaardes sterk worden aangetast, want machines houden namelijk van droge lucht. Anders dan voor ons als mensen, is voor machines en productie-installaties extreem droge lucht een onmisbaar iets, want alleen zo kunnen corrosieproblemen worden voorkomen.

 

Sterke partners bij de luchtontvochtiging

Vloeistofdruppels ontstaan overal, waar gassen of vloeistoffen worden gescheiden. En ze veroorzaken doorgaans aanzienlijke technische problemen bij de productie. Om het rendement van volledige installatie te waarborgen en een verhoogde productie-afkeur te verhinderen, biedt CSrental krachtige oplossingen voor de luchtontvochtiging, de stationaire TTR-adsorptiedroogaggregaten. Die zorgen natuurlijk ook voor het ontvochtigen van volledige magazijnen en dat de producten zo rondom worden beschermd tegen vocht. De vochtige lucht wordt door een rotor geleid, waarvan het hygroscopische oppervlak de vochtigheid adsorbeert. Daarna wordt de droge lucht afgegeven in de opslagruimte.

 

Altijd gepast advies voor ieder individuele situatie

Welke ontvochtigingscapaciteit is gevraagd binnen welke zone? Welk apparaatmodel is het meest geschikt? Deze en meer vragen beantwoorden de vakkundige adviseurs van de CSrental industrie-service. Deze vakmensen berekenen ook op locatie de capaciteiten en staan bij vragen m.b.t. de installatie voor u klaar met raad en daad. Om blijvend te kunnen voldoen aan de steeds strenger wordende richtlijnen van de staalindustrie, is het belangrijk de juiste oplossing te vinden, zodat de winstgevendheid van uw installatie niet in het geding komt.