Koeling in de vorm van airconditioning

Een constant klimaat maakt het verblijf in een ruimte aangenamer. Daarnaast kunt u ook merken dat u beter presteert bij een aangename temperatuur en luchtvochtigheid. De airconditioners van CSrental zorgen ervoor dat de variabele temperatuur en luchtvochtigheid beheersbaar worden.

 

In ruimtes waar mensen werken is met name het vochtigheidsgehalte van groot belang. Doordat ons lichaam vocht afgeeft, staat ons lichaam ook warmte af. Wanneer de omringende lucht verzadigd is, krijgt ons lichaam een probleem om deze warmte af te geven. Dit kan zorgen voor een zeer onaangenaam gevoel.

 

Ruimtes waar machines zoals CNC apparaten en krachtstroommotoren warmte produceren, bieden de CSrental airconditioners hiervoor ook de uitkomst. Door gebruik te maken van spotcoolers kunnen we zeer lokaal en nauwkeuring koelen. Onze PT modellen kunnen te ruimtetemperaturen verlagen tot wel 10 °C.

 


Airconditioners kunnen o.a. worden gebruikt in:

  • kantoorruimtes, porta-cabins en caravans

  • server- en computer ruimtes

  • trafo ruimtes

  • diverse industrie toepassingen

  • tenten

Voor een nauwkeurige berekening van het koelvermogen, vooral bij grote ruimtes of gecompliceerde luchtkanalen, kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs.


Onze dienstverlening op het gebied van airconditioning en de verhuur van aircosystemen:
Wij analyseren naar wens, op locatie de individuele behoefte, bepalen de specifieke apparaat behoeftes en werken een maatwerkprojectoplossing uit. Bij ons staan voor vrijwel elke behoefte airconditioners, in de benodigde hoeveelheden, op afroep klaar.

 

Naast onze service met objectbezichtiging, het opbouwen en afbreken van projecten, onderhoud en controle, bieden wij de meeste aircosystemen ook aan voor wederverhuur.

 

Informeer ook naar onze seizoensprijzen! Aircoverhuur tegen een vaste prijs voor een heel seizoen.


Hieronder vindt u meer informatie over de drie soorten airconditioning die CSrental in het assortiment heeft:

 

Luchtgekoelde airconditioning
Ook dit type airconditioner gebruikt lucht voor de koeling van de koelvloeistof. Deze machines zijn echter uitgevoerd met een hogedruk ventilator waardoor het mogelijk is om langere slangen te monteren. Zo is de slanglengte te verlengen tot wel 10 meter.

 

 

Watergekoelde airconditioners
Deze tweedelige machines bestaan uit een binnen- en buitenunit, die middels een watercirculatieleiding met elkaar verbonden zijn. De binnenunit met verdamper en condensor koelt, terwijl de buitenunit de warmte afvoert.
Bij deze installatie is het mogelijk om de leidingen door muren, over plafonds door luchtkanalen of over de grond te leggen zonder koeltechnische handelingen te hoeven verrichten. Zo kunnen deze splitunits op elk gewenst moment probleemloos, snel, milieuvriendelijk en kostenefficiënt worden ingezet. Via de verbindingskabel circuleert geen koelvloeistof maar alleen water.

 

Alle PT W-modellen (water) zijn watergekoelde split-airconditioning units. De PT FW-modellen (freshwater) werken volgens ditzelfde principe met als uitzondering dat de warmte niet wordt afgevoerd door de buitenunit. De FW-uitvoeringen worden direct op de waterleiding aangesloten en voeren de warmte af, door dit af te geven aan het koude water. Bij de FW-variant zijn zelfs verbindingsleidingen met een lengte van meer dan 100 meter – met voldoende waterdruk – installeerbaar.

 

Compact units
Dit type airconditioner gebruikt lucht voor de koeling van de koelvloeistof. Deze machines bestaan uit een centrale eenheid waarin beide warmtewisselaars zijn geïnstalleerd, zoals de PAC 3500. De standaard ventilator is - voor het afvoeren van de warmtelucht - een algemene uitvoering, hierdoor is de lengte van de slang beperkt tot 1,25 meter. Wanneer deze slang verlengd moet worden, kan er gebruik worden gemaakt van een ‘’booster’’ ventilator.