Ontvochtiging

CSrental heeft een breed assortiment aan condensdrogers en adsorptiedrogers paraat staan en biedt een tijdelijke of stationaire oplossing voor uw vochtprobleem in de bouw, industrie, op kantoor of in het magazijn. Naast de bouwdrogers en industrie-ontvochtigers heeft CSrental ook de unieke verdichters en waterafscheiders in het assortiment. Door deze combinatie is het mogelijk om voor de meest voorkomende problemen een oplossing aan de bieden. 
 
 
 
Wilt u in één folder alle informatie hebben over de mogelijkheden die CSrental biedt om de gewenste ruimte te ontvochtigen? Klik dan hier om de folder te bekijken. 
 
Voor een nauwkeurige berekening van de ontvochtigingcapaciteit, vooral bij grotere ruimtes of gecompliceerde klimatologische milieuomstandigheden, kunt u contact met ons opnemen. Wij analyseren op locatie, de individuele behoefte en bepalen de benodigde capaciteit. Op basis daarvan werken wij een maatwerkoplossing voor u uit.​
 
Inzetmogelijkheden voor onze bouwdrogers en luchtontvochtigers:
  • Bouwdroging voor sneller drogen van nieuwbouw, aanbouw en verbouwing
  • Droging na waterschade, overstromingen en calamiteiten
  • Wateroverlast na overstromingen
  • Luchtontvochtiging bij tijdelijke opslag of droogprocessen
 
Inzetmogelijkheden voor onze industriële ontvochtigers:
  • Productie-, en opslagruimtes (ook installaties met specifieke eisen aan de luchtvochtigheid)
  • Industriële proces-, en productdroging, ruimte ontvochtiging
  • Corrosiebescherming voor tanks, schepen en vochtgevoelige ladingen
  • Ontvochtiging in watertechnische inrichtingen en voor het voorkomen van condensvorming
  • Voorkomen van corrosie in schakelcentrales, ketelinstallaties, turbines en pijpleidingen
  • Preventie van condensvorming in laad-/loszones, koelhuizen bij temperaturen onder -15 °C
 

 

Hieronder vindt u meer informatie over de werking van de condensatiedrogers en de adsorptiedrogers:

 

Condensatiedrogers 
Bij condensatiedrogers wordt de aangezogen en vochtige lucht sterk afgekoeld d.m.v. het verdampergedeelte van een gesloten koelsysteem.
 
Door deze afkoeling komt de relatieve vochtigheid van de lucht boven de 100%, hierdoor condenseert de waterdamp. Het gecondenseerde water wordt afgevoerd naar een reservoir of wordt via slangen naar buiten geleid.
 
De warmte die in de condensor van het koelsysteem weer vrijkomt, wordt gebruikt om de lucht tot
boven de oorspronkelijke temperatuur op te warmen.
 
 

Adsorptiedrogers

Bij adsorptiedrogers wordt gebruik gemaakt van het vocht adsorberende vermogen van stoffen als silicagel en lithiumchloride. Deze stoffen worden geïmpregneerd op een roterend keramisch wiel, waardoor de vochtige lucht uit de ruimte wordt geblazen.
 
Het hygroscopische materiaal neemt een groot deel van het vocht op en de lucht verlaat vervolgens, droog de adsorptiedroger. Afhankelijk van het model, vindt dit proces plaats over twee afzonderlijke
luchtkanalen (Dual) of via een gemeenschappelijke luchtstroom (Mono), waarvan dan een deelluchtstroom voor de regeneratie wordt gebruikt.
 
Gescheiden luchtstromen bieden bij een binnen- en buitenopstelling het voordeel van een druk-neutrale convectiedroging met hogere drogingsresultaten en aanzienlijk meer energie efficiëntie. Alle TTR-modellen vanaf de TTR 500 D werken volgens dit principe.