Verwarming

De mobiele kachels van CSrental worden in vele sectoren ingezet. Enkele voorbeelden hiervan zijn: de bouw, de industrie, de landbouw en de dienstverlenende sector. We onderscheiden verschillende types, deze zijn te verdelen in de volgende 3 categorieën:

 


 

Indirect gestookte kachels
Om schone en droge warmte te produceren, zonder dat daarbij verbrandingsproducten of waterdampen in de ruimte komen, is de inzet van indirect gestookte kachels noodzakelijk. De kachels en dieseltanks zijn uitgevoerd met Stucchi koppelingen.

Type: M-BIR 3/8 BSP-K17 (male) en F-BIR 3/8 BSP-K17 (female).
 
 
Elektrische kachels
Deze kachels zijn het veiligst, snelst en meest geschikt voor een probleemloze verwarming. Voordelen van deze kachels zijn:
  • ze hebben alleen een stroomaansluiting waardoor deze gemakkelijk in gebruik zijn;
  • er zijn geen bijkomende kosten;
  • de warmte is snel ter plaatse. 

 

Mobiele ketelhuizen
De mobiele ketelhuizen zijn grote capaciteit verwarmingstoestellen waarmee eenvoudig de centrale verwarming – van bijvoorbeeld een gebouw – overgenomen kan worden. De ketelhuizen zijn oliegestookt en zijn uitgevoerd met Stucchi koppelingen. Capaciteiten van 100 tot 500 kW zijn normaliter direct leverbaar.
 

Berekening van de verwarmingscapaciteit
Voor het berekenen van de benodigde verwarmingscapaciteit is het noodzakelijk het volgende te weten:
  1. Wat is de gewenste ruimtetemperatuur?
  2. Wat is de huidige temperatuur?
  3. Wat is de totale inhoud van de te verwarmen ruimte?
  4. Welke gemiddelde isolatiewaarde heeft het te verwarmen gebouw (U-factor)?
Welke temperatuur bereikt moet worden, hangt af van de individuele situatie.
 
Voorbeeld berekening:
Om een ruimtevolume van 5000 m³ met een gemiddelde buitentemperatuur van -5 °C op een gewenste ruimtetemperatuur van 12 °C te verwarmen, heeft u ca. 23 watt/m³ nodig bij een verhoging van 17 °C. De warmtebehoefte ligt in deze voorbeeldberekening bij 5000 x 23 W = 115000 w = 115 kW. Dit komt neer op een oliekachel van het type ID 500.
 
Nauwkeurige berekening op maat 
Voor een nauwkeurige berekening van het verwarmingsvermogen, vooral bij grote ruimtes of gecompliceerde luchtkanalen, kunt u contact opnemen met één van onze adviseurs. Wij analyseren naar wens op locatie de individuele behoefte, bepalen de specifieke apparaat behoeftes en werken een maatwerkprojectoplossing uit.