GPRS T2 en T12 storingsmeldersCSrental GPRS storingskast
Met onze nieuwe GPRS T2 en T12 storingsmelders komt u nooit meer voor onaangename verassingen te staan tijdens uw bedrijfsprocessen
 
De door ons zelf samengestelde GPRS storingsmelder (zie afbeelding hiernaast) maakt monitoring op afstand van uw draaiende machine en/of processen zeer gemakkelijk. De GPRS storingsmelder kan worden uitgevoerd met diverse sensoren, zoals oppervlakte temperatuur, omgevingstemperatuur, relatieve vochtigheid en vele andere type sensoren. Door middel van GSM/GPRS krijgt u een melding via SMS en/of mail zodra de vooraf ingestelde parameters overschreden worden (zie afbeelding 1 en 2). Wij hebben deze voorzien van een simkaart met 500 bel/sms minuten en 1GB data verbruik.
 
 
Afbeelding 1 - voorbeeld SMS
Afbeelding 1 de melding(en) via SMS en afbeelding 2 de melding via email.      
Tip: klik op de afbeelding voor een grotere afbeelding         
 
 
Per storingsmelder kunnen er 5 telefoonnummers en 5 e-mailadressen ingevoerd worden van medewerkers die op de hoogte gesteld moeten worden van eventuele storingen. De storingsmelder kan ook gebruikt worden als datalogger. Deze gegevens kunnen wij middels een grafiek downloaden en u toezenden, zodat deze in een eindrapport toegevoegd kan worden (zie afbeelding 3).
 
Afbeelding 3 - grafiek      
 
De storingsmelder kan op meerdere manieren gemonteerd/geplaatst worden. Wij hebben deze uitgerust met beugels, zodat deze op een 3-pootstatief, via een magneet of aan de steiger gemonteerd kan worden.
 
Met de ingebouwde back-up batterij kan de GPRS storingsmelder metingen blijven verrichten ook als de stroom is uitgevallen. Zo wordt u tijdig gewaarschuwd dat er een storing is opgetreden.
De T2 hebben wij uitgerust met een externe back-up batterij 650VA, die indien gewenst meegeleverd kan worden. Mocht er een storing optreden aan het huidige stroomnet, dan zal de back-up batterij het overpakken en heeft u ± 12 uur de tijd om de storing te verhelpen. Zodra er een storing is opgetreden, zal de machine niet meer werken en hierdoor zullen de ingestelde parameters gaan stijgen, omdat deze waardes dan oplopen en de vooraf ingestelde waardes overschreden worden, zal u hier een melding van krijgen.
Op de T2 kunnen maximaal 3 sensoren aangesloten worden, die verlengbaar zijn middels een versterker tot 60 meter, zodat er bijvoorbeeld in een grote ruimte op meerdere plekken gemonitord kan worden.
 
De T12 heeft een interne back-up batterij, die automatisch overschakelt indien er een storing optreed. Hier krijgt u direct een melding via sms en/of email van. Op de T12 kunnen maximaal 14 sensoren aangesloten worden, die verlengbaar zijn middels een versterker tot 60 meter. Afhankelijk van de hoeveelheid aangesloten sensoren gaat de back-up batterij maximaal 24 uur mee.
 
Ook kan er ingelogd worden op een online portal. Op dit portal kunt u of uw klant zelf de procesgegevens op afstand monitoren, hierdoor kunt u zien of de ingestelde waardes haalbaar zijn en stabiel blijven (zie afbeelding 4).
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Afbeelding 4 - online portal